Problem z routerem.

Naznaczony nie rozumiał tej wojny. Prawdą jednak było, że zbierała krwawe żniwo. Konsole czy PCty?

Problem z routerem.

Postprzez Mila w 05 Lut 2016, 11:14

Witam. Niedawno zakupiłem nowy router Asus DSL N12-E. Mój stary i jeszcze za czasów Neostrady ZTE nadaje się do kitu, bo nie dość, że stoi przy oknie, co mu nic nie pomaga, jest codziennie gaszony, jak już nikt z niego nie korzysta. Ot, taki pie#@#nięty pomysł ojca. Czego oczywiście nie da mu się przetłumaczyć, że to tylko szkodzi, a nie oszczędza, ale nie o to mi chodzi.
Problem polega na tym, że jak podpinam nowy router do lapka, trzeba go skonfigurować przez przeglądarkę. U mnie to jest 192.168.1.1. No i wszystko ładnie, pięknie, ale jak już dochodzi do ustalenia połączenia z internetem, wywala mi tam komunikat, że brak połączenia z linią telefoniczną. Mam takie WTF, że nie wiem jak temu zaradzić. Każe mi wybierać Annex A lub B. U mnie jest A, no ale to też kupę daje. Już nawet grzebałem w ustawieniach, nawet konfigurowałem go według tego starego, ale to nic nie daje. Nadal zrywa połączenie. Dioda od ADSL sobie czasami świeci, potem gaśnie. I tak w kółko. Zależy. Oczywiście ten stary router nadal działa i nie wiem co zrobić z tym nowym. Trzeba dzwonić na infolinię? Czego oczywiście ojcu się nie chce, "bo ma ważniejsze sprawy".
Awatar użytkownika
Mila
Stalker

Dołączenie: 28 Cze 2014, 16:30
Ostatnio był: 16 Lut 2019, 20:01
Miejscowość: Siedlce
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 13

Reklamy Google

Re: Problem z routerem.

Postprzez Koniak w 05 Lut 2016, 12:06

Na umowie o internet masz LOGIN i HASŁO, musisz je wpisać na stronie routera 192.168.1.1, zobacz czy jesteś zalogowany, z routerem łączysz się kablem czy przez wifi?
OS: W7 HomePremium 64bit CPU:Amd fx-4130 3.8GHz;GPU:Gigabyte Radeon r7 260x 2gb; MOTHERBOARD:MSI 760g-p43; RAM:2x4GB GoodRam1333MHz;HDD:500GB WB; PSU:Thermaltake LP500W

Koniak
Wygnany z Zony

Dołączenie: 11 Mar 2014, 18:42
Ostatnio był: 09 Maj 2016, 22:00
Miejscowość: Kordon
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 18

Re: Problem z routerem.

Postprzez Mila w 05 Lut 2016, 12:59

Już to wpisywałem i nic. :/ Ale może spróbuję jeszcze raz. Miałem taką sytuację ze starym routerem, że musieli mi to hasło resetować, by móc się połączyć. I chyba tym razem trzeba to samo zrobić. No w tej chwili przez kabel, a tak, to przez wi-fi.
Awatar użytkownika
Mila
Stalker

Dołączenie: 28 Cze 2014, 16:30
Ostatnio był: 16 Lut 2019, 20:01
Miejscowość: Siedlce
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 13

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość