A ja powiem, że po dłuższym okresie wróciłem do Survarium i zdecydowanie widać postęp od tamtego czasu.
Po pierwsze moje fpsy wzrosły nieporównywalnie, gdzie zmiana grafiki nie jest szczególnie widoczna. Dodali parę elementów które sprawiają, że chce się zagrać ''jeszcze kolejny meczyk'' jak na przykład modyfikacje broni. Jakiegoś super P2W osobiście nie odczułem, być może jeszcze.
Jeden z minusów tej gry, czyli ruskie które są wszędzie można często przerobić na atut tej gry - nic nie sprawia większej frajdy jak masowe odstrzeliwanie ruskich
I to rosnące ego, kiedy ruscy wyzywają Cie od cziterów, a Ty nawet nie kumasz jak pobierać z torrentów
Niestety minusem jest połączenie z internetem, co jest rzeczą fundamentalną dla gry przez internety i to na tym powinni się skupić. Ewidentnie gra utknęła w fazie beta, zarażona chyba przypadłością DayZ. Chociaż lepiej niech wpierw się skupią na mechanice meczy i doprowadzą ten element do jak najwyższego poziomu zanim wprowadzą nowe elementy. Być może wolno, lecz nieubłaganie dążą do stworzenia na prawdę zacnego produktu.